Biografie

Nancy van Zundert is op 26 juli 1965 geboren te Rotterdam.

Na de HAVO volgt zij het totaalprogramma van 1 jaar aan de Vrije Academie te Rotterdam. Vakken als beeldhouwen, modeltekenen, portret/modelboetseren en keramieke handvormen vormen de hoofdmoot.
Na toelating op Kunstacademie Rotterdam in 1984 besluit zij toch iets anders; eerst financieel onafhankelijk worden.

Haar loopbaan start dan in de gezondheidszorg en stapt zij in 1988 over naar de ICT. Binnen de ICT werkt zij vervolgens 13 jaar. Sinds 2003 is zij werkzaam als leidinggevende in de revalidatiezorg.

In februari 2000 ontvangt zij, met haar echtgenoot Rob Hagman, de zilveren Erasmusspeld voor bewezen diensten op sociaal-cultureel gebied voor de stad Rotterdam.

In 2006 heeft ze haar oude liefde weer opgepakt door cursussen te gaan volgen bij het SKVR. Ruimtelijke vormgeving, beeldhouwen en keramiek sculpturaal.

Haar eerste expositie is tijdens de 8e Kunst en Atelierroute van Capelle aan den IJssel, in het atelier van beeldend kunstenaar Frans van Straaten geweest.
Ook mocht ze dat jaar een opdracht voor de PvdA in Capelle aan den IJssel uitvoeren. Een prijs ontwerpen voor burgers die zich op het maatschappelijk vlak verdienstelijk hebben gemaakt. De prijs is de Capelse Roos geworden, welke sindsdien meer dan 10 maal uitgereikt is.

Heden ten dagen combineert zij haar werk als kunstenares/therapeut met een haar werk als cultuurcoach in Hardinxveld-Giessendam. In 2017 heeft ze haar bachelor behaald in Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden.
Atelierruimte is nu ook geschikt gemaakt als therapieruimte. Een combinatie die haar goed bevalt.
Naast individuele begeleiding (therapie) geeft ze ook groepsbegeleiding. Bijvoorbeeld: een programma speciaal ontwikkeld voor meer- en hoogbegaafde kinderen van 10-11 jaar. Deze training werkt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze kinderen en heet Tussen Hoofd en Handen.
Een ander programma is voor beginnende dementerenden genaamd De vruchten van het leven waarin kostbare herinneringen op een speciale manier worden vastgelegd.

Copyright (2009) Kunst en Beelden
WebAttic